15 oktober 2022
13:00

BK Forward

Referat: Umeå FC - BK Forward

En uddamålsförlust i Umeå, men en stark sista halvtimme kunde ha gett poäng. Första halvlek var nog Umeås och mitt i halvleken hade Steffen Kraus en hel del att göra och gjorde det riktigt bra. Mest minns vi ett volleyskott från Tarik Hamza och en enhandsräddning strax under ribban av Steffen. I första halvlek hade Forward svårt att komma upp i banan, och en Björkmanfrispark bästa chansen.

I andra kommer 1 - 0 till Umeå, då Jonathan Lundbäck blir ganska ensam nära målet och kan styra in bollen med huvudet i Steffens ena hörn. Eliyo Turkan är den som ligger bakom det mesta framåt i Forward, och på en fin framspelning från Svante kan Eliyo kvittera.

2 - 1 till Umeå kommer lite olyckligt, och på ett vibblande skott utifrån, är Hugo Bergström först på Steffens retur
Sista halvtimmen är Forwards och 2 - 2 ligger inom räckhåll. Främst är Eliyo nära att näta man bollen hamnar rakt på Pontus Eriksson, och från riktigt nära håll.

Vi vill ändå ge Eliyo ett plus, som nu gjorde sitt sjätte Forwardmål i höst. Även Marcus Kanto vill vi nämna, som sprang och passade bäst och mest. En eloge ändå till Forwards andra halvlek, kanske blev det väl försiktigt i första.

Peder Hessel
Första halvlek är vi tillbakatryckta och speciellt en period i mitten var det nog Steffen som räddade oss. Vi pratade om i halvlek, att vi måste hålla mer i bollen och flytta upp laget i plan, och det tycker jag också fungerade bra. Hade väl också några chanser till kvittering, och gick ner på 3 - 4 - 3 sista 10. Fick en del bollar in i boxen, och kunde kanske också spelat oss igenom vid några tillfällen.

Startade: Steffen Kraus – Anton Ingves, Jens Arrby, Daniel Björkman, Jesper Åman, Johan Chamoun, Marcus Kanto, Ludvig Karlsson, Svante Svedin, Eliyo Turkan, Linus Jansson